листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следниве измени во органите на управување:

На ден 30.11.2017 година врз основа на поднесена оставка заверена кај нотар Трајко Маркоски во Прилеп УЗП бр. 11069/2017 од 29.11.2017 година на лицето Дања Димовска Микаровска и престана функцијата член во Управен одбор на Прилепска пиварница А Д Прилеп. Престанокот на функцијата беше констатиран со Одлука на Надзорниот одбор бр.02-1097/2 од 29.11.2017 година.

На истата седница на Надзорниот одбор едногласно за нови членови во Управниот одбор беа избрани лицата Сашко Блажевски, Директор на сектор продажба, дипломиран економист и Димитар Тодороски, Директор на сектор логистика, дипломиран технолог. Членот на Управниот одбор Сашко Блажевски поседува 33 обични акции односно 0,082% од акциите на друштвото, а Димитар Тодороски не поседува акции во друштвото.

Промената беше запишана во Централниот регистар на Република Македонија на ден 01.12.2017 година.

Објавено на: 01.12.2017 13:09:13
Документ БР.: DOC_12285-72/2017
Урнек: Измени во органи на управување