листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следната ценовно чувствителна информација:

 

Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следниве измени во органите на управување:
 

Одборот на директори на Цементарница УСЈЕ АД – Скопје, ги усвои Одлуките со кои:

- Им  престана  функцијата  Неизвршни  членови  на Одборот на Директор на  г-дин Христос и Г-дин Александар Тсомплектзоглоу поради заминување на друга функција

- За нови Неизвршни членови на Одборот на директори како Вршители на должност,  ги избра Г-дин Мирослав Глигориевиќ и Г-дин Томас Главас со мандат до  одржување на прво наредно Собрание на акционери

Објавено на: 22.12.2017 09:50:33
Документ БР.: DOC_10191-502/2017
Урнек: Други ценовно чувствителни информации