листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следниве измени во органите на управување:

Ве известуваме дека Гувернерката на НБРМ, со решенијата бр.15-32216/9 и 15-32216/10 од 22 ноември 2018 година, издаде претходна согласност за именување на г-дин Светозар Александров Попов и г-ѓа Ралица Иванова Богоева за членови на Надзорниот одбор на Универзална Инвестициона Банка АД Скопје. Мандатот на новоименуваните членови трае до истекот на мандатот на останатите членови на Надзорниот одбор, односно до 16.08.2021 година.

Објавено на: 29.11.2018 15:13:09
Документ БР.: DOC_12285-67/2018
Урнек: Измени во органи на управување