листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следниве измени во органите на управување:

Врз основа на член 33 од Правилата за котација на Македонската берза на хартии од вредност, ТТК Банка АД Скопје објавува дека Гувернерот на Народна банка на Република Северна Македонија со Решение од 31.10.2019 година  издаде  претходна согласност за именувањето на Трим Ќемали за член на Надзорниот одбор на ТТК Банка АД Скопје, а на ден 6.11.2019 година извршен е упис во надлежниот регистар што се води во Централниот регистар на Република Северна Македонија.

Објавено на: 08.11.2019 14:45:37
Документ БР.: DOC_12285-63/2019
Урнек: Измени во органи на управување