листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следната ценовно чувствителна информација:

Известување за промена на сопственост

Согласно глава 6. член 34 и 38 од Правилникот за котација на Македонска берза АД Скопје известуваме дека сопственик со над 5% учество од основната главнина на друштвото, се лицата Ристо Масев и Васил Георгиев членови на Одбор на директори на Нова Стоковна Куќа АД Струмица кои се стекнаа со дополнителни 139 обични акции и сега поседуваат поединечно по 49,08% од вкупно издадените 1.249 обични акции на друштвото.

 

Нова Стоковна Куќа АД Струмица

Објавено на: 23.12.2019 15:10:13
Документ БР.: DOC_10191-650/2019
Урнек: Други ценовно чувствителни информации