листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, ги објавуваме следните Одлуки од собрание на акционери:

Согласно Глава 6 од Правилата за котација, ги објавуваме следните Одлуки од собрание на акционери:

 

На собранието на Друштвото одржано на 10.09.2020 година

-Не се усвоени предлог-одлуките од Дневниот ред по точкa 6 - Предложена од страна на група на акционери со над 5%

* Предлог Одлука за распределување на добивка за 2019

* Предлог Одлука за исплата на дивиденда и утврдување на дивиденден календар

-Не се усвоени предлог-одлуките од Дневниот ред по точкa 11 и точка 12


Odluka za usvojuvanje na poedinecen i Konsolidiran Izvestaj od Ovlasten revizor Rasel betford.pdf
Odluka za rasporeduvanje na dobivkata za 2019 za PEKABESKO.pdf
Odluka za usvojuvanje na godisna smetka za 2019 za pekabesko ad.pdf

Објавено на: 11.09.2020 09:56:19
Документ БР.: DOC_12283-125/2020
Урнек: Други одлуки од собрание