листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следната ценовно чувствителна информација:

Ве известуваме дека ТТК Банка АД Скопје ќе изврши исплата на годишната камата, по каматна стапка од 3,5 % на годишно ниво, на имателите на корпоративната обврзница – прва емисија на обврзници со ИСИН MKTTKS200012 и шифра ТТКО.

Исплатата на камата ќе се изврши на 18.9.2020 година.

Право на исплата на камата имаат лицата кои се регистрирани во книгата на иматели на корпоративна обврзница - прва емисија на издавачот ТТК Банка АД Скопје во Централниот депозитар за хартии од вредност АД Скопје заклучно со 17.9.2020 година.

Тргувањето со обврзниците на ден 16 и 17 септември 2020 година ќе се реализира со пресметана акумулирана камата за 365 и 366 денови соодветно, при што Купувачот, при порамнувањето на 18 и 21 септември 2020 година, ќе треба да го уплати износот на чистата цена  +  акумулираната камата на Продавачот.  При ова, Купувачите ќе бидат регистрирани во книгата на иматели на корпоративната обврзница – прва емисија на обврзници во Централниот депозитар за хартии од вредност АД Скопје на 18 и 21 септември 2020 година, соодветно, и нема да остварат право на исплата на годишната камата.

Објавено на: 11.09.2020 14:10:54
Документ БР.: DOC_10191-596/2020
Урнек: Други ценовно чувствителни информации