листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следната ценовно чувствителна информација:

Врз основа на Договор за подарок на акции, акционерот Стојков Здравко ги пренесе своите акции кои ги поседуваше во АД Раде Кончар-Апаратна техника-Скопје на својата ќерка Јана Стојкова Каневче и на својот син Стојков Дарко.

Врз основа на горенаведеното, акционерот Јана Стојкова Каневче во моментов поседува 15.566 акции издадени од АД Раде Кончар-Апаратна техника-Скопје, што претставува 7,5% од вкупниот број на акции, додека акционерот Стојков Дарко во моментов поседува 12.034 акции издадени од АД Раде Кончар-Апаратна техника-Скопје што претставува 5,8% од вкупниот број на акции или двајцата заедно како поврзани лица имаат вкупно учество од 13,38%.

Објавено на: 14.09.2020 09:33:03
Документ БР.: DOC_10191-597/2020
Урнек: Други ценовно чувствителни информации