листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следната ценовно чувствителна информација:

Согласно член 33, став 1, алинеја 7 од Правилата за котација на Македонската Берза за хартии од вредност АД Скопје, известуваме дека Макпетрол АД Скопје, склучи Договор за набавка на нафтени деривати од ОКТА рафинерија на нафта АД Скопје на ден 29.12.2021 година, со важност од 1.1.2022 година до 31.12.2024 година. Вредноста на Договорот ќе зависи од идните преземени количини на нафтени деривати и од цените на истите на светските берзи.

Во секој случај проценуваме дека вредноста на Договорот ќе изнесува повеќе од 10 (десет) проценти од капиталот на Друштвото определено врз основа на последните ревидирани годишни финансиски извештаи.

 

Објавено на: 30.12.2021 15:29:41
Документ БР.: DOC_10191-761/2021
Урнек: Други ценовно чувствителни информации