листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следниве измени во органите на управување:

Почитувани,

Ве известуваме дека на ден 22.12.2021 година, Г-дин Антонио Аргир, Претседател на Управниот Одбор на НЛБ Банка АД Скопје поднесе оставка од функцијата во која е наведено дека ќе продолжи да ја извршува својата функција како Претседател на Управен Одбор до 31.12.2021 година.

На ден 29.12.2021 година Народната банка на Република Северна Македонија издаде претходна согласност со која Г-дин Бранко Грегановиќ е именуван за Претседател на Управниот Одбор на НЛБ Банка АД Скопје со мандат од 2 (две) години почнувајќи од 01.01.2022 година.

Со почит,

 

Објавено на: 31.12.2021 09:29:55
Документ БР.: DOC_12285-60/2021
Урнек: Измени во органи на управување