листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следната ценовно чувствителна информација:

Известуваме дека Друштвото за ревизија СФАИ МАКЕДОНИЈА ДОО-Скопје, избрано да врши ревизија на финансиските извештаи на АД Раде Кончар-Апаратна техника-Скопје, стана ексклузивен член за Република Северна Македонија  на една од најголемите светски мрежи  на сметководствени  и ревизорски фирми MAZARS која е полноправна членка на Форумот на фирми на Комитетот  на Транснационални ревизорски куќи (FORUM OF FIRMS AND TRANSNATIONAlL AUDITORS COMMITTEE) при најпрестижната Меѓународна федерација на сметководители во светот (IFAC), па поради тоа ова ревизорско друштво изврши промена на називот во Друштво за ревизија МАЗАРС РЕВИЗИЈА ДОО-Скопје, додека правниот континуитет на друштвото за ревизија продолжува и понатаму.

 

Прилог: Известување од ревизорот


Izvestuvanje od revizorot.pdf

Објавено на: 15.03.2023 09:40:34
Документ БР.: DOC_10191-222/2023
Урнек: Други ценовно чувствителни информации