листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следното:

Известување за откуп на сопствени акции

Реплек АД согласно Одлуката за стекнување сопствени акции со откуп Број 02-2583/1, донесена на Годишно Собрание на акционери одржано на 26.04.2023 година, изврши откуп на 800 сопствени обични акции преку Македонска Берза на ден 04.09.2023 година со што вкупно поседува 2.111 сопствени обични акции, односно 8.14% од основната главнина на друштвото.

Објавено на: 06.09.2023 14:55:08
Документ БР.: DOC_12291-26/2023
Урнек: Откуп/продажба на сопствени акции