Македонски
English
листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилникот за котација на хартии од вредност, Ве известуваме за следната ценовно чувствителна информација:

На ден 30.03.2006 година се изврши трансакција на 5.365 обични акции на Агроплод АД Ресен, кои беа купени од:

1. Трговско друштво за трговија, производство и услуги на големо и мало СВИССЛИОН ДОО Увоз-Извоз Македонија, купувач на 4.180 обични акции, односно 24,89% од обичните акции и

2. Друштво за меѓународна и внатрешна трговија ЕУРОТРЕЈД ЕФТИМ И ДРУГИ ДОО увоз-извоз Македонија, купувач на 1.185 обични акции, односно 7,05% од обичните акции. Вкупниот износ на акции на Друштво за меѓународна и внатрешна трговија ЕУРОТРЕЈД ЕФТИМ И ДРУГИ ДОО увоз-извоз Македонија изнесува 2.131 обични акции, односно 12,69% од обичните акции.

Објавено на: 06.04.2006 13:10:53
Документ БР.: DOC_10191-40/06
Урнек: Ценовно Чувствителна Информација