листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следната ценовно чувствителна информација:

Намера за потпишување на договор за продажба на 100% од акциите на НЛБ Нов пензиски фонд АД Скопје

 

Би сакале да ја известиме јавноста за намерата за потпишување на договор помеѓу НЛБ д.д. Љубљана и НЛБ Банка АД Скопје, како продавачи и компанијата Сава Ре д.д. Љубљана, како купувач на 100% од акциите во НЛБ Нов пензиски фонд АД Скопје.

 

Потпишувањето на договорот за продажба го комплетира процесот на продажбата, започнат од НЛБ д.д. Љубљана и НЛБ Банка АД Скопје на 17-ти Март, 2017 година. Сопственоста на целните акции на компанијата ќе биде пренесена на стекнувачот откако ќе бидат задоволени сите задолжителни услови.

 

Сепак, Република Македонија останува еден од стратешките пазари на НЛБ Групацијата. НЛБ Банка АД Скопје е една од најголемите и најзначајните банки во НЛБ Групацијата и во иднина, со понатамошен развој на бизнисот, НЛБ Групацијата уште повеќе ќе го зголеми обемот на своето работење во Република Македонија.

 

НЛБ Банка АД Скопје

Објавено на: 12.12.2017 08:55:11
Документ БР.: DOC_10191-497/2017
Урнек: Други ценовно чувствителни информации