листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следната ценовно чувствителна информација:

Информација во врска со реализација на Програмата за спогодбено раскинување на Договорот за вработување за вработените од Тутунски комбинат АД Прилеп

Тутунски комбинат АД Прилеп во Февруари 2018година за реализација на Планот за подобрување на продуктивноста на компанијата, спроведе активности преку Програмата за условите за спогодбено раскинување на Договорот за вработување за вработените од Тутунски комбинат АД Прилеп.

За реализацијата на Програмата за условите за спогодбено раскинување на Договорот за вработување за вработените од Тутунски комбинат АД Прилеп, Менаџментот на Тутунски комбинат АД Прилеп со посредство на заедничката компанија (joint venture) со Philip Morris International обезбедија финансиски средства од деловна банка.

Програмата за доброволно заминување на вработени -VLP се реализира на ден 27.06.2018г кога на 222 вработени во Тутунски комбинат АД Прилеп доброволно спогодбено им престана работниот однос согласно критериумите утврдени во Програмата.

Реализирањето на оваа Програма за доброволно заминување на вработените, ќе значи стабилизирање на финансиската состојба на Тутунски комбинат АД Прилеп, подобрена конкурентност и продуктивност, како и обезбедување краткорочна и долгорочна ликвидност и профитабилност.

                                                                                                                                             Тутунски комбинат АД Прилеп

Објавено на: 02.07.2018 13:05:00
Документ БР.: DOC_10191-325/2018
Урнек: Други ценовно чувствителни информации