листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, ги објавуваме следните Одлуки од собрание на акционери:

Централна кооперативна Банка АД Скопје известува дека на вонредна седница на Собрание на акционери на Банката одржана на 14.11.2018 година, се усвоени следните Одлуки:


3. Одлука за издавање на долгорочни должнички хартии од вредност - конвертибилни обврзници по пат на јавна понуда.pdf
4. Одлука за условно зголемување на основната главнина на Банката по пат на конверзија на д-чни должнички хартии од вр. - конвертибилни обвр. по пат на јавна понуда.pdf

Објавено на: 14.11.2018 14:10:00
Документ БР.: DOC_12283-136/2018
Урнек: Други одлуки од собрание