листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, ги објавуваме следните Одлуки од собрание на акционери:

Донесени Одлуки на Собранието на акционери на АД Раде Кончар - Апаратна техника Скопје одржано на ден 21.11.2018 година

- Одлука за усвојување на Годишниот извештај за работата на Друштвото за 2017 година и одобрување на работата на членовите на Одборот на директори за 2017 година

- Одлука за усвојување на Годишната сметка за 2017 година

- Одлука за усвојување на ревидираните финансиски извештаи за 2017 година

- Одлука за распределба на резерви над законски утврдениот износ како дивиденда

- Одлука за намалување на основната главнина на Друштвото


T. 1 Odluka za usvojuvanje na godisen izvestaj za 2017.pdf
T. 2 Odluka za usvojuvanje na godisna smetka za 2017 g.pdf
T. 3 Odluka za usvojuvanje na revidirani finansiski izvestai za 2017..pdf
T. 5 Odluka za raspredelba na rezervi nad zakonski utvrdeniot iznos kako dividenda.pdf
T. 7 Odluka za namaluvanje na osnovnata glavnina na Drustvoto.pdf

Објавено на: 22.11.2018 09:44:33
Документ БР.: DOC_12283-138/2018
Урнек: Други одлуки од собрание