листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следната нова емисија:

УНИБанка АД Скопје известува дека од страна на Комисијата за хартии од вредност, издадено е Решение за одобрување на барањето за издавање на долгорочни хартии од вредност по пат на приватна понуда – прва емисија на 5.000 перпетуални обврзници со номинална вредност од 1.000 ЕУР и вкупна номинална вредност од 5.000.000 ЕУР, односно 307.475.000 МКД пресметано по среден курс на НБРМ, еден ден пред денот на носење на Одлуката на Собрание за акционери.

Објавено на: 22.01.2019 09:47:51
Документ БР.: DOC_12289-0/2019
Урнек: Нови емисии