листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, ги објавуваме следните предлог - одлуки за Собранието на акционери

ОКТА АД - Скопје ги објавува следните Предлог - Одлуки за претстојното Годишно собрание на акционери на 15 мај 2019 година:


Предлог Одлука за утврдување на дивиденден календар.pdf
Предлог Одлука за одобрување исплата на дивиденда.pdf
Предлог-Одлука за одобрување на год.с-ка,рев.фин.изв.и годи.извештај за 2018.pdf
Предлог-Одлука за одобрување на работата на Одборот на директори.pdf
Предлог-Одлука за назначување овластен ревизор на ОКТА за 2019.pdf
Предлог Одлука за покривање на загубата за 2018.pdf

Објавено на: 11.04.2019 09:17:41
Документ БР.: DOC_13285-46/2019
Урнек: Предлог - одлуки за Собрание на акционери