листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, ги објавуваме следните предлог - одлуки за Собранието на акционери

Предлог одлуки за Собрание на акционери на БИМ а.д. Свети Николе за 29.05.2019 год.


Предлог одлука за избор на Претседавач на Собрание на акционери.pdf
Предлог одлука за избор на бројач на гласови на Собрание на акционери .pdf
Предлог одлука за избор на записничар и заверувачи на записник на Собрание на акционери.pdf
Предлог одлука за одобрување и усвојување на год. сметка, фин. извештаи и год. извештај за работењето за 2018 год..pdf
Предлог одлука за усвојување на извештајот за извршената ревизија на год. сметка за 2018 год.pdf
Предлог одлука за распоредување на добивката .pdf
Предлог одлука за утврдување на датуми за исплата на дивиденда зa 2018 год. (дивиденден календар).pdf
Предлог одлука за одобрување на работата на членовите на Одбор на директори за 2018 год..pdf
Предлог одлука за висината на месечната награда и други права на Претседателот на Одбор на директори.pdf
Предлог одлука за стекнување на сопствени акции со откуп.pdf
Предлог одлука за именување на ревизор на год. сметка за 2019 год..pdf
Предлог одлука за неискористените средства за инвестиции.pdf
Предлог одлука за усвојување на год. извештај за работењето на Службата за внатрешна ревизија за 2018 год..pdf
Предлог одлука за усвојување на Програмата за работа за 2019 год..pdf

Објавено на: 24.04.2019 08:46:39
Документ БР.: DOC_13285-73/2019
Урнек: Предлог - одлуки за Собрание на акционери