листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, ги објавуваме следните Одлуки од собрание на акционери:

Собранието на акционери на Центарот за ортотика и протетика Славеј а.д.Скопје на својата седница одржана на 20.05.2019 година , ги донесе следните одлуки:

1. Одлука за усвојување на Ревизорскиот извештај за 2018 год.

2.Одлука за назначување на овластен Ревизор за вршење на ревизија за деловната 2019 год.

3. Одлука за усвојување на Годишната сметка и Годишниот извештај за работењето на друштвото за 2018 год.

4. Одлука за распределба на нераспределена добивка за деловната 2018 год.


Odluka za usvojuv.na Revizorski izvestaj 2018.doc
Odluka za naznacuv. na Revizor za 2019.doc
Odluka za usvojuv.na God.smet.Izves.za -2018 god.doc
Odluka za raspredelba na dobivka-2018g..doc

Објавено на: 20.05.2019 15:15:23
Документ БР.: DOC_12283-46/2019
Урнек: Други одлуки од собрание