листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, ги објавуваме следните Одлуки од собрание на акционери:

На Годишното собрание на акционери на Триглав Осигурување АД, Скопје, одражано на 29.05.2019 година, беа донесени следните одлуки:

  1. Донесување на Одлука за усвојување на Годишниот извештај за работењето на Триглав Осигурување АД, Скопје за 2018 година;
  2. Донесување на Одлука за усвојување на Годишната сметка на Триглав Осигурување АД, Скопје за 2018 година;
  3. Донесување на Одлука за усвојување на Извештајот на ревизорите и финансиските извештаи на Триглав Осигурување АД, Скопје за 2018 година; 
  4. Донесување на Одлука за распоредување на остварената чиста добивка на Триглав Осигурување АД, Скопје за 2018 година;
  5. Донесување на Одлука за назначување на друштво за ревизија на финансиските извештаи на Триглав Осигурување АД, Скопје за 2019 година;
  6. Донесување на Одлука за усвојување на Годишниот извештај за работењето на внатрешната ревизија на Триглав Осигурување АД, Скопје за 2018 година;
  7. Донесување на Одлука за одобрување на работата и водењето на работењето од страна на членовите на Одборот на директори
  8. Донесување на Одлука за  избор на член на Одборот на директори и
  9. Донесување на Одлука за одобрување на зделка со заинтересирана страна.

 


1. Odluka za usvojuvanje na Godisniot izvestaj.pdf
2. Odluka za usvojuvanje na godisnata smetka.pdf
3. Odluka za usvojuvanje na Izvestajot na revizorite i finansiskite izvestai.pdf
4. Odluka za raspredelba na ostvarena cista dobivka.pdf
6. Odluka za usvojuvanje na Godisniot izvestaj na vnatresna revizija.pdf
5. Odluka za naznacuvanje na drustvo za revizija.pdf
7. Odluka za odobruvanje na rabotata na clenovite na OD.pdf
8. Odluka za izbor na clen na OD.pdf
9. Odluka za odobruvanje na zdelka so zainteresirana strana.pdf

Објавено на: 29.05.2019 14:19:45
Документ БР.: DOC_12283-55/2019
Урнек: Други одлуки од собрание