листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, ги објавуваме следните ревидирани финансиски извештаи:

НЛБ Банка АД Скопје известува дека на Годишното собрание на акционери на Банката одржано на 30.05.2019 година, усвоени се Одлука за усвојување на Извештајот на друштвото за ревизија Грант Тортон ДОО Скопје за извршена ревизија на финансиските извештаи на НЛБ Банка АД Скопје за 2018 година и Одлука за усвојување на Извештајот на друштвото за ревизија Ернст и Јанг овластени ревизори ДОО Скопје за извшена ревизија на финансиските извештаи  на НЛБ Банка АД Скопје изготвени во согласност со меѓународните стандарди за финансиско известување за 2018 година.


Одлука за узвојување на извештајот на Друштвотот за ревизија Грант Тортон ДОО Скопје за 2018 година.pdf
Одлука за усвојување на Извештајот на Друштвотот за ревизија Ернст и Јанг ДОО СКопје за 2018 година.pdf

Објавено на: 31.05.2019 14:10:05
Документ БР.: DOC_12304-64/2019
Урнек: Ревидирани финансиски извештаи