листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, ги објавуваме следните Одлуки од собрание на акционери:

Согласно член 39 точка 7 и 8 од Правилата за котација Скопски пазар АД Скопје ги објавува останатите одлуки донесени на Годишно Собрание на акционери одржано на ден 07.06.2019 година:


1. Одлука за усвојување на ревидирана годишна сметка за 2018 година.pdf
2. Одлука за усвојување на ревидирани финансиски извештаи за 2018 година.pdf
3. Одлука за усвојување на Годишниот извештај за работењето за 2018 година.pdf
4. Одлука за распоредување на неискористени средства од минати години наменети за вложување во инвестициски фондови.pdf
5. Одлука за вложување во инвестициски фондови.pdf
6. Одлуки за одобрување на работата и на водењето на работењето со Друштвото на членовите на Управен одбор (колективно и поединечно).pdf
7. Одлуки за одобрување на работата и на водењето на работењето со Друштвото на членовите на Надзорен одбор (колективно и поединечно).pdf
8. Одлука за назначување на овластен ревизор за 2019 година.pdf

Објавено на: 10.06.2019 09:32:43
Документ БР.: DOC_12283-72/2019
Урнек: Други одлуки од собрание