листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следната ценовно чувствителна информација:

На 30 јуни 2019 година компанијата Liberty Galati & Skopje Limited, со седиште на 7 Hertford Street, Лондон, Обединето Кралство W1J 7RH (еден од неколкуте ново инкорпорирани правни субјекти на Liberty) регистрирани во Регистар на компании (Companies House) под број 12049505 за цел на купувањето на капацитети на ArcelorMittal во Европа, меѓу кои е и ЦРМ - фабриката во Скопје. Liberty Galati & Skopje Limited ги откупи акциите во Liberty Holdco Galati & Skopje Limited, со седиште на 7 Hertford Street, Лондон, Обединето Кралство, W1J 7RH, регистриран во Регистар на компании (Companies House) под број 11680699 (претходно под назив CBA Steel Limited) кој ги откупи акциите од ArcelorMittal Holdings AG. Во Македонија не се случи преземање на АрцелорМиттал  (ЦРМ) АД Скопје бидејќи Liberty Holdco Galati & Skopje Limited го откупи АрцелорМиттал Скопје (ЦРМ) АД Скопје од ArcelorMittal Holdings AG како дел од ArcelorMittal Group. АрцелорМиттал Скопје (ЦРМ) АД Скопје (како подружница на Liberty Holdco Galati & Skopje Limited и сега дел од Liberty) ќе започне со активности за ребрендирање кон новиот бренд Liberty.

 

Објавено на: 12.07.2019 09:45:47
Документ БР.: DOC_10191-368/2019
Урнек: Други ценовно чувствителни информации