листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следната ценовно чувствителна информација:

Согласно член 158 од Законот за хартии од вредност, ТТК Банка АД Скопје го објавува податокот дека пред Основниот граѓански суд Скопје е отпочната судска постапка ТС бр.277/19 од страна на тужителот Друштво за производство, промет, посредување и застапништво 7 Браќа ГМБХ Дооел експорт-импорт с. Семениште Сарај, со вредност од 115.930.295 денари, заради ништовност на договор и надомест на материјална штета. Банката поседува уредна документација со која ќе се аргументира неоснованоста на тужбата.

Објавено на: 03.01.2020 15:35:03
Документ БР.: DOC_10191-1/2020
Урнек: Други ценовно чувствителни информации