листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следната нова емисија:

     ТТК Банка АД Скопје на ден 14.02.2020 година, ја регистрираше во Централниот депозитар за хартии од вредност АД Скопје втората емисија на долгорочни должнички хартии од вредност -  корпоративна обврзница – 1.500 корпоративни обврзници по номинална вредност од 1.000 ЕУР и вкупна номинална вредност од 1.500.000 ЕУР, односно 92.477.396,00 денари.

     Правата од долгорочните должнички хартии од вредност – корпоративна обврзница втора емисија настануваат на ден 14.02.2020 година, по извршениот упис на хартиите од вредност на сметките на запишувачите  во Централниот депозитар за хартии од вредност АД Скопје.

Објавено на: 17.02.2020 09:47:15
Документ БР.: DOC_12289-1/2020
Урнек: Нови емисии