листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следната ценовно чувствителна информација:

Во согласност со Уредбата со законска сила за примена на Законот за трговските друштва за време на вонредна состојба, објавена во Службен весник на РСМ бр.79/2020 година, на ден 26.3.2020 година, АЛКАЛОИД АД Скопје известува дека закажаната Седница на Годишното собрание на акционери за ден 6.4.2020 година (понеделник), со почеток во 8:00 часот, нема да се одржи, односно се одложува за време на траењето на вонредната состојба.

АЛКАЛОИД АД Скопје ги известува своите акционери дека заклучно со 26.3.2020 година, преку доставените обрасци за гласање преку полномошник, веќе е обезбеден потребниот кворум за работа на Собранието, односно повеќе од 50 % од акционерите го оствариле своето право на глас за предлог-одлуките утврдени во дневниот ред.

За денот, времето и за местото на одржување на Седницата на Годишното собрание на акционери, по завршувањето на вонредната состојба, АЛКАЛОИД АД Скопје дополнително ќе ги извести акционерите.

 

Објавено на: 31.03.2020 14:10:27
Документ БР.: DOC_10191-237/2020
Урнек: Други ценовно чувствителни информации