листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следната ценовно чувствителна информација:

Ве известуваме дека Владата на Република Северна Македонија на седницата на 5 мај 2020 година ги донесе долунаведените одлуки за одземање на концесиите

од АД Тајмиште Кичево:

1. Одлука за едностран раскин на договорот за концесија за експлоатација на минерална суровина-руди на железо на локалитетот „Тајмиште „

Општина Кичево бр.24-227/9 од 21.07.2014 година

2. Одлука за едностран раскин на договорот за концесија за експлоатација на минерална суровина-доломити и доломитизирани варовници

на локалитетот „Бигор Доленци„ Општина Кичево бр.24-5573/1 од 13.11.2014 година

Објавено на: 08.05.2020 09:55:29
Документ БР.: DOC_10191-301/2020
Урнек: Други ценовно чувствителни информации