листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, ги објавуваме следните предлог - одлуки за Собранието на акционери

Предлог Одлуки за Годишното Собрание на Македонски Телеком АД – Скопје коешто ќе се одржи на 30.06.2020 година.


1.0_МКТ SA Predlog Odluka_Usvojuvanje na Godisna smetka 2019.pdf
1.1_MKT Godisna smetka 2019.pdf
2.0_МКТ SA Predlog Odluka_Usvojuvanje na Finansiski izvestai 2019 local GAAP.pdf
2.1_MKT Finansiski izvestai 2019 local GAAP 2019 so revizorsko mislenje.pdf
3.0_МКТ SA Predlog Odluka_Usvojuvanje na IFRS Finansiski izvestai 2019.pdf
3.1_MKT IFRS Finansiski izvestai 2019 so revizorsko mislenje.pdf
4.0_МКТ SA Predlog Odluka_Usvojuvanje na Godisen izvestaj za rabotenje 2019.pdf
4.1_MKT Godisen Izvestaj za rabotenje za 2019.pdf
5.0_МКТ SA Predlog Odluka_Rasporeduvanje neto dobivka 2019.pdf
6.0_МКТ SA Predlog Odluka_Isplata na dividenda za 2019 i utvrd.na dividenden kalendar.pdf
7.0_MKT SA_Predlog Odluka_Odobruvanje na rabota clenovi OD 2019.pdf
8.0_MKT SA Predlog Odluka_Usvojuvanje na Godisen izvestaj za rabotenjeto na IR_2019.pdf
8.1_MKT SIR_Godisen Izvestaj na rabotenjeto Y2019.pdf
9.0_MKT SA Predlog Odluka_Izbor na ovlasten revizor za 2020.pdf

Објавено на: 28.05.2020 09:35:14
Документ БР.: DOC_13285-103/2020
Урнек: Предлог - одлуки за Собрание на акционери