листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следниве измени во органите на управување:

На ден 02.07.2020 година врз основа на поднесена оставка заверена кај нотар Трајко Маркоски во Прилеп УЗП бр. 6039/2020 од 29.06.2020 година во Централниот регистар на Република Македонија спроведена е одлуката на Надзорниот одбор бр. 02-893/2 од 01.07.2020 година со која на лицето Кирил Самарџиоски му престана функцијата Претседател и член во Управен одбор на Прилепска пиварница А Д Прилеп.

На истата седница на Надзорниот одбор едногласно за нов член во Управниот одбор беше избрано лицето Коста Мијоски Директор на сектор за информатичка технологија, дипломиран електроинженер. Членот на Управниот одбор Коста Мијоски поседува 160 обични акции со право на глас односно 0,4% од акциите на друштвото.

За Претседател на Управниот одбор именуван е Сашко Самарџиоски, Генерален директор во Прилепска пиварница АД. Прилеп.

Промената беше запишана во Централниот регистар на Република Македонија на ден 02.07.2020 година.

Објавено на: 03.07.2020 08:10:41
Документ БР.: DOC_12285-34/2020
Урнек: Измени во органи на управување