листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следниве измени во органите на управување:

Почитувани,

Ве известуваме дека на ден 23.10.2020 година, Г-ѓа Хедвика Усеник, член на Надзорниот одбор и Претседател на Одборот за ревизија поднесе оставка во која е наведено дека ќе продолжи да ги извршува функциите во овие одбори се до издавање на претходна согласност од страна на Народната банка на Република Северна Македонија за кандидатот за член на Надзорниот одбор Г-дин Борут Вујчич.

На 11.03.2021 година Народната банка на Република Северна Македонија издаде претходна согласност со која Г-дин Борут Вујчич е именуван за член на Надзорниот одбор на НЛБ Банка АД Скопје.

Со почит,

 

Објавено на: 12.03.2021 14:10:27
Документ БР.: DOC_12285-2/2021
Урнек: Измени во органи на управување