листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следната ценовно чувствителна информација:

Врз основа на Договор за подарок на акции, акционерот Аце Антевски ги пренесе своите акции кои ги поседуваше во АД Раде Кончар-Апаратна техника-Скопје на својата ќерка Трајкоска Владанка и на својот син Антевски Горан.

Врз основа на горенаведеното, акционерот Трајкоска Владанка во моментов поседува 12.583 акции издадени од АД Раде Кончар-Апаратна техника-Скопје што претставува 6,1% од вкупниот број на акции, додека акционерот Антевски Горан во моментов поседува 18.213 акции издадени од АД Раде Кончар-Апаратна техника-Скопје што претставува 8,83% од вкупниот број на акции, или двајцата заедно имаат вкупно учество од 14,93%.

Објавено на: 23.03.2021 14:10:33
Документ БР.: DOC_10191-268/2021
Урнек: Други ценовно чувствителни информации