листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, ги објавуваме следните Одлуки од собрание на акционери:

НЛБ Банка АД Скопје известува дека на Годишното собрание на акционери на Банката одржано на 29.04.2021 година се усвоија следните одлуки:


Одлука за избор на претседавач на Собранието.pdf
Одлука за избор на записничар и бројач на гласови.pdf
Одлука за усвојување на Годишниот извештај за работењето на НЛБ Банка.pdf
Одлука за усвојување Годишен извештај за работењето на Надзорниот одбор.pdf
Одлуки за одобрување на работата на членовите на Надзорниот одбор.pdf
Одлука за усвојување Годишен извештај за работењето на Управниот одбор.pdf
Одлука за одобрување на работата на членовите на Управниот одбор.pdf
Одлука за усвојување на Годишна сметка на НЛБ Банка АД Скопје.pdf
Одлука за назначување друштво за ревизија на финансиските извештаи.pdf
Одлука за реименување на членови на Надзорниот одбор.pdf
Одлука за именување на член на Надзорниот одбор на НЛБ Банка.pdf
Одлука за утврдување надомест за членовите на надзорните одбори на НЛБ Банка.pdf

Објавено на: 29.04.2021 14:45:18
Документ БР.: DOC_12283-15/2021
Урнек: Други одлуки од собрание