листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, ги објавуваме следните предлог - одлуки за Собранието на акционери

Согласно Глава 6, член 39 од Правилата за котација, Жито Лукс АД Скопје, ги објавува целосните материјали за годишното Собрание на акционери кое ќе се одржи на 31/05/2021 година:


Финансиски извештаи со мислење од ревизор + Годишен извештај од работењето 2020.pdf
Предлог Извештај за рабтењето на Управниот Одбор за 2020 г..pdf
Предлог Извештај за работењето на Надзорниот Одбор за 2020 г..pdf
Годишен извештај на Службата за внатрешна ревизија_2020.pdf

Објавено на: 04.05.2021 15:50:12
Документ БР.: DOC_13285-113/2021
Урнек: Предлог - одлуки за Собрание на акционери