листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, ги објавуваме следните предлог - одлуки за Собранието на акционери

Од акционери на АД Раде Кончар-Апаратна техника-Скопје кои поседуваат над 5% од вкупниот број на акции со право на глас во Друштвото, доставена е нова Предлог-Одлука за исплата на дивиденда и утврдување на дивиденден календар, по однос на точка 5 од работниот дел на Дневниот ред на Собранието на акционери на АД Раде Кончар-Апаратна техника-Скопје закажано за ден 16.06.2021 година, која ја доставуваме во прилог.

Од Одборот на директори на АД Раде Кончар-Апаратна техника-Скопје


Predlog Odluka od akcioneri.pdf

Објавено на: 21.05.2021 14:26:13
Документ БР.: DOC_13285-134/2021
Урнек: Предлог - одлуки за Собрание на акционери