листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следната Зделка со заинтересирана страна:

 

Одборот на директори на Триглав Осигурвање АД, Скопје, на 177-та седница одржана на ден 07.05.2021 година, донесе Одлука за одобрување на склучување на Договор за реосигурување на побарувања со Заваровалница Триглав бр.0202-4739 од 07.05.2021 година, врз основа на која  на ден 28.05.2021 година е склучен Квотен Договор за реосигурyвање на побарувања помеѓу Триглав Осигурување АД, Скопје и Заваровалница Триглав д.д., Љубљана. 

Вредноста на договорот зависи од вкупната премија што ќе биде направена за осигурување на побарувања. За лимити до 1.000.000 ЕУР во реосигурување ќе биде предадена 95% од премијата, додека за лимити до 3.000.000 ЕУР во реосигурување ќе биде предадена 98,5% од премијата.

Капиталната поврзаност помеѓу Триглав Осигурување АД, Скопје и Заваровалница Триглав д.д., Љубљана произлегува од тоа што двете друштва се членки на Групацијата Триглав. 

Објавено на: 28.05.2021 09:38:11
Документ БР.: DOC_26453-6/2021
Урнек: Зделка со заинтересирана страна