листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, ги објавуваме следните Одлуки од собрание на акционери:

На 56-та седница на Собранието на акционери на Триглав Осигурување АД, Скопје, одржана на 31.05.2021 година, донесени се следните одлуки:

1.       Одлука за усвојување на Годишниот извештај за работењето на Триглав Осигурување АД, Скопје за 2020 година;

2.       Одлука за усвојување на Годишната сметка на Триглав Осигурување АД, Скопје за 2020 година;

1.       Одлука за усвојување на Извештајот на ревизорите и финансиските извештаи на Триглав Осигурување АД, Скопје за 2020 година; 

2.       Одлука за распоредување на остварената чиста добивка на Триглав Осигурување АД, Скопје за 2020 година;

3.       Одлука за назначување на друштво за ревизија на финансиските извештаи на Триглав Осигурување АД, Скопје за 2021 година;

4.       Одлука за усвојување на Годишниот извештај за работењето на внатрешната ревизија на Триглав Осигурување АД, Скопје за 2020 година;

5.       Одлука за одобрување на работата и водењето на работењето од страна на членовите на Одборот на директори и

6.       Одлука за утврдување на престанок на мандатот на член на Одборот на директори.


Tocka 1.pdf
Tocka 2.pdf
Tocka 3.pdf
Tocka 4.pdf
Tocka 5.pdf
Тоcka 6.pdf
Tocka 7.pdf
Tocka 8.pdf

Објавено на: 31.05.2021 15:31:54
Документ БР.: DOC_12283-85/2021
Урнек: Други одлуки од собрание