листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следната ценовно чувствителна информација:

Почитувани акционери,

Согласно Одлуката за одобрување на исплата на дивиденда и Одлуката за утврдување на дивиденден календар, кои беа донесени на Годишното Собрание на акционери на ОКТА АД – Скопје, одржано на ден 27.05.2021 година, исплатата на дивиденда ќе се изврши на ден 26.07.2021 година, но не и подоцна од 30.09.2021 година.

Со цел успешна реализација на исплатата се повикуваат акционерите кои имаат промена во податоците потребни за исплатата, истите да ги ажурираат во Централниот депозитар за хартии од вредност, најдоцна до 16.07.2021 година.

За дополнителни информации можат да се обратат на следната e-mail адреса:  AKapetanovski@helpe.gr или телефонски број +389 2 2532 540.

 

Објавено на: 06.07.2021 14:35:24
Документ БР.: DOC_10191-491/2021
Урнек: Други ценовно чувствителни информации