листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следната ценовно чувствителна информација:

 Согласно Глава 6 од правила за котација, извеестуваме за следна ценовно чувстивителна информација:

Обраложение кон резултатите:

1. Во однос на промените во сметководствените политики и методи на вреднување на ставките во финансиските извештаи нема.

2. Во споредба со претходниот период на осварени вкупни приходи иситите се намалени како резултат на намалена реализација. Сите приходи се од основна дејност - продажба на цевки и профили на домашен и странски пазар.

3 Во споредба со претходниот период вкупните трошоци се намалени поради намалени производство.

4. Исплатени дивиденди нема.

5. Продажба на материјални средства нема, а исто така нема и значителен отпис.

6. Промени во кредитни задолжувања нема.

Објавено на: 03.08.2021 08:48:19
Документ БР.: DOC_10191-601/2021
Урнек: Други ценовно чувствителни информации