листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следниве измени во органите на управување:

Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следниве измени во органите на управување:

Почитувани,

Во согласност со Одлуката донесена на Годишното Собрание на Акционери за 2020 година, и Одлуката на Надзорниот Одбор, во ДС СМИТХ АД Скопје има измена во составот на Назорниот Одбор. Новите членови на Надзорен Одбор се

 

1.              Реиниер Бастиаан Шлатманн, како Претседател и член на Надзорен Одбор

 

2.              Елмар Биедерманн како член на Надзорен Одбор

 

3.              Мариа Консепсион Ортуњо Сиерра, како член на Надзорен Одбор

 

4.              Агниесзка Талецка, како независен член на Надзорен Одбор

 

5.              Јонче Јачев, како независен член на Надзорен Одбор.

 

Секој член на Надзорниот одбор на Друштвото се избира со мандат за период од 4 (четири) години. 

 

 


Одлука од Собрание на ДС СМИТХ за избор на членови на Надзорен одбор - 12.08.2021.pdf

Објавено на: 20.08.2021 14:03:33
Документ БР.: DOC_12285-35/2021
Урнек: Измени во органи на управување