листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следниве измени во органите на управување:

Цементарница УСЈЕ АД Скопје известува за извршена промена на членовите на Одборот на директори.

На Независниот и Неизвршен член г-дин Фокион Тасоулас му престана функцијата поради поднесена оставка.

Г-дин Григориос Дикаиос е избран за Вршител на должност Независен и Неизвршен член на Одборот на директори на Цементарница УСЈЕ АД Скопје, до одржување на наредното Собрание на акционери.

Објавено на: 02.03.2023 14:10:43
Документ БР.: DOC_12285-6/2023
Урнек: Измени во органи на управување