листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следното:

Известување за откуп на сопствени акции

Реплек АД Скопје согласно Одлуката за стекнување сопствени акции со откуп Број 02-1979/1, донесена на Годишно Собрание на акционери одржано на 27.04.2022 година, изврши откуп на 71 сопствени обични акции преку Македонска Берза  на ден 06.03.2023 година со што вкупно поседува 1.271 сопствени обични акции, односно 4,9% од основната главнина на друштвото.

Објавено на: 08.03.2023 14:20:26
Документ БР.: DOC_12291-0/2023
Урнек: Откуп/продажба на сопствени акции