Македонски
English
листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следниве измени во органите на управување:

Почитувани акционери и други заинтересирани страни,

Ве известуваме дека по претходно спроведена постапка (согласно одредбите од Законот за супервизија на осигурување, Законот за трговските друштва, Законот за едношалтерскиот систем, и други акти кои се однесуваат на системот за корпоративно управување на друштвата за осигурување) извршена е соодветна промена во Трговскиот регистар што се води при Централниот регистар на Република Северна Македонија, при што како член на Управниот одбор на МАКЕДОНИЈА Осигурување АД Скопје - Виена Иншуренс Груп е запишан Г-дин Озрен Марјановикј. 

Сите прашања кои се однесуваат на предметната промена можете да ги адресирате до стручните служби на Друштвото за осигурување.

Со почит,

МАКЕДОНИЈА Осигурување АД Скопје - Виена Иншуренс Груп

Објавено на: 22.03.2023 14:10:57
Документ БР.: DOC_12285-9/2023
Урнек: Измени во органи на управување