листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следната ценовно чувствителна информација:

Согласно глава 6 од правилата за котација, известуваме за следната ценово чувствителна информација:

АД Нова Стоковна Куќа Струмица за периодот од Јануари-Март 2023 година оствари позитивен финансиски резултат искажан во неревидираниот Биланс на успех.

Во овој период нема промени во сметководствените политики и методи на вреднување на позициите во финансиските извештаи на АД Нова Стоковна Куќа Струмица.

За трите месеци остварен е приход од 6.803.213,00 денари, споредбено со остварените приходи за овој период 2022 година бележат зголемување. Истиот е остварен од промет на клиенти кои имаат закупено деловен простор.

Оперативните расходи за овој период  се зголемени во однос на истиот период од претходната година.

Објавено на: 28.04.2023 15:03:22
Документ БР.: DOC_10191-367/2023
Урнек: Други ценовно чувствителни информации