листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за датумот на одржување и Дневниот ред на Собранието на акционери

Почитувани акционери и други заинтересирани страни,

Ве известуваме дека Управниот одбор на МАКЕДОНИЈА Осигурување АД Скопје - Виена Иншуренс Груп донесе одлука за свикување на акционерско собрание. Собранието ќе се одржи на ден 11.07.2023 година (ВТОРНИК) во деловните простории на Друштвото во Скопје на ул. 11 Октомври Бр.25, со почеток во 08.00 часот. Во прилог на оваа објава е Одлука и Јавен Повик за свикување на  предметното акционерско собрание. Сите прашања во врска со собранието можете да ги доставите до стручните служби на Друштвото.

Со почит,

МАКЕДОНИЈА Осигурување АД Скопје - Виена Иншуренс Груп. 


_2.Odluka_Javen Povik za AS_MO VIG_08062023_SCAN.pdf

Објавено на: 08.06.2023 15:00:37
Документ БР.: DOC_10109-109/2023
Урнек: Јавен повик за собрание