листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следниве измени во органите на управување:

Одлука за застапување на ВВ ТИКВЕШ АД

Врз основа на член 68 од Статутот на Акционерското друштво за производство и промет на вино ВИНАРСКА ВИЗБА ТИКВЕШ експорт-иморт АД Кавадарци и член 375 од Законот за трговски друштва, УПРАВНИОТ ОДБОР на друштвото на ден 08.06.2023 донесе ОДЛУКА За ЗАСТАПУВАЊЕ на друштвото.

По дадено мислење согласност и одобрение на Надзорниот Одбор, СЕ ОВЛАСТУВА членот и претседателот на Управниот Одбор Светозар Јаневски, во односите со трети лица, да го застапува  и претставува Акционерското друштво за производство и промет на вино ВИНАРСКА ВИЗБА ТИКВЕШ експорт-иморт АД Кавадарци.

Овластениот член на Управниот Одбор за застапување на друштвото го застапува друштвото како овластено лице согласно член 375 став 3 од ЗТД се до изборот на Генерален директор на Акционерското друштво за производство и промет на вино ВИНАРСКА ВИЗБА ТИКВЕШ експорт-иморт АД Кавадарци

Објавено на: 14.06.2023 14:12:55
Документ БР.: DOC_12285-47/2023
Урнек: Измени во органи на управување