Македонски
English
листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следната ценовно чувствителна информација:

ОКТА АД - Скопје објавува:

 

Почитувани акционери,

 

Ве известуваме дека согласно Одлуката за одобрување на исплата на дивиденда и Одлуката за утврдување на дивиденден календар, донесени на Годишното Собрание на акционери на ден 30.05.2023 година, OKTA АД - Скопје ќе започне со исплата на дивиденда.

Во согласност со член 32 став 2 од Законот за хартии со вредност, пресметката и исплатата на дивиденда ќе се врши од страна на Централниот депозитар за хартии од вредност АД Скопје (ЦДХВ).

 

Се повикуваат акционерите на OKTA АД - Скопје со право на дивиденда, кои немаат доставено податоци за платежни сметки, да го пополнат Образецот кој можат да го преземат на следните линкови за домашни акционери или за странски акционери и истиот најдоцна до 21.07.2023 година да го достават до писарницата на Депозитарот, или по пошта на следната адреса:

 

Централен депозитар за хартии од вредност АД Скопје

Бул. „Кузман Јосифовски Питу бр.1, П.Фах. 274,

1000 Скопје

Република Северна Македонија

 

За дополнителни информации може да се обратната на следната меил адреса Ostamenkova@helpe.gr или на телефонскиот број +389 2 2532 567

 

Со почит,

OKTA АД Скопје

 

Објавено на: 29.06.2023 14:05:47
Документ БР.: DOC_10191-472/2023
Урнек: Други ценовно чувствителни информации