Македонски
English
листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следниве измени во органите на управување:

Ве известуваме дека поради истек на мандат на ден 16.7.2023 година согласно Решение за издавање претходна согласност од Народна банка на Република Северна Македонија бр. 15-12433/5 од 15.7.2019 година, г. Иванчо Велјановски повеќе не е член на Нaдзорниот Одбор на Стопанска банка а.д. Битола. 

Воедно, Ве известуваме дека поради истек на мандат на ден 16.7.2023 година согласно Решение за издавање претходна согласност од Народна банка на Република Северна Македонија бр. 15-12647/9 од 15.7.2019 година, г. Миле Зечевиќ повеќе не е независен член на Надзорниот Одбор на Стопанска банка а.д. Битола. До финализирање на постапката која е во тек за добивање на претходна согласност од Народна банка на Република Северна Македонија за повторно именување на г. Миле Зечевиќ за независен член на Надзорен одбор кој истовремено ја извршуваше функцијата претседател на Надзорниот одбор, со Одлука од Надзорниот одбор на Стопанска Банка а.д. Битола за времено именување на заменик претседател од редот на своите членови ја именува г-ѓа Гордана Гацева.


 

 

Објавено на: 18.07.2023 09:48:02
Документ БР.: DOC_12285-52/2023
Урнек: Измени во органи на управување