листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следното:
Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следното:
 
ИЗВЕСТУВАЊЕ
 
ЗА СТЕКНУВАЊЕ СОПСТВЕНИ АКЦИИ СО ОТКУП
 
Согласно член 34 „Објавување во врска со капиталот“ од Правилата на котација на  Македонска Берза на хартии од вредност ад Скопје, а врз основа на донесената Одлука на Собранието на акционери на Прилепска пиварница ад Прилеп за стекнување сопствени акции со откуп бр. 0201-394/11 од 31.05.2023 година, известуваме дека  Прилепска пиварница ад Прилеп на ден 22.08.2023 година се стекна со 5 сопствени акции.
 
Вкупниот број на сопствени акции што ги поседува друштвото е 85 што претставува 0,21% од вкупниот број на акции од издавачот Прилепска пиварница ад Прилеп.
Објавено на: 24.08.2023 15:29:23
Документ БР.: DOC_12291-25/2023
Урнек: Откуп/продажба на сопствени акции